Mannaert legt uit waarom Club over heel het land zo populair is: “Zelfs bus uit Virton”

Club-fans juichen (Club Brugge - Anderlecht)

28 oktober 2016 00:05 - Geen ploeg die zoveel supporters uit verschillende hoeken trekt als Club Brugge. En de regerende landskampioen hoopt zijn fanbasis in de toekomst nog gevoelig uit te breiden, met onder meer een nieuw stadion. Vincent Mannaert legt uit.

“Club is een nationaal merk met supporters over heel het land”, beseft onze CEO in de Krant van West-Vlaanderen. “Dat hebben we onder meer te danken aan de successen uit de jaren zeventig, toen we een nationaal publiek van supporters en sponsors aantrokken.”

“Blauw-Zwart was de grootste uitdager van Anderlecht en Standard op een moment dat er in Vlaanderen minder sportieve concurrentie was. Ik bedoel: Gent, Oostende en Kortrijk waren liftploegen en ook in Limburg was er geen topploeg, de grootste uitdager was toen eigenlijk Antwerp.”

“Het is vanuit die underdogrol dat Club uitgegroeid is tot een echte volksclub, door de goeie sportieve resultaten en door spelers aan te trekken uit de rest van Vlaanderen, die hun streek van afkomst mee mobiliseerden. En intussen komt er zelfs een bus met supporters uit Virton naar onze wedstrijden”, besluit Mannaert in Sport/Voetbalmagazine.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.