Mannaert verklaart waarom hij Play-Off I wil hervormen

Algemeen manager Vincent Mannaert (Club Brugge)

30 oktober 2016 09:00 - De invoering van de Play-Offs zorgde al heel wat seizoenen op rij voor spektakel, maar desondanks is lang niet iedereen fan van het huidige format. Ook Vincent Mannaert pleit voor een aanpassing.

Zowel op Play-Off I als Play-Off II kwam er al de nodige kritiek. Vooral de puntenhalvering ligt bij een resem clubs zwaar op de maag. Zo ook bij Club Brugge. “Ik denk dat geen enkele Belgische topclub er tegen kan zijn dat je niet langer met een straatlengte voorsprong de titel pakt, al kan je de halvering van de punten sportief gezien moeilijk verdedigen”, vertelt onze CEO aan de Krant van West-Vlaanderen.

Voor het overige kan Mannaert zich wél vinden in het Play-Off-systeem. “De kwaliteit komt altijd bovendrijven. Club en Anderlecht waren er al altijd bij in Play-Off I en eindigden de laatste vijf jaar telkens in de top drie, alleen is de aanloop naar de cruciale fase van de competitie spannender geworden.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.