MPH laat zich uit over vertrek van Kums, Depoitre en Sels

Michel Preud'homme geeft aanwijzingen

02 oktober 2016 00:46 - AA Gent moest tijdens de voorbije zomermercato afscheid nemen van heel wat sterkhouders. Zo trokken Sven Kums (door Watford uitgeleend aan Udinese), Laurent Depoitre (FC Porto) en Matz Sels (Newcastle) de deur in de Ghelamco Arena achter zich dicht. Michel Preud’homme analyseert.

“Ik denk dat ze veel spelers met kwaliteit hebben gehaald om hen te vervangen. Wij hadden hetzelfde met Thomas Meunier. Dat zijn titularissen die vertrekken en dan moet je andere spelers halen of inpassen en dat vergt tijd. Dat geldt voor Gent én Club. Natuurlijk zou Gent Kums, Depoitre en Sels liever gehouden hebben, net zoals wij al onze vertrokken toppers de voorbije jaren het liefst hadden gehouden”, oordeelt Preud’homme.

“Dan zouden we beiden een stuk sterker zijn, maar dat is nu eenmaal de realiteit van de Belgische competitie. Voor Kums hebben ze spelers met verschillende profielen: Rob Schoofs, Hannes Van Der Bruggen, Anderson Esiti… Kijk, je hebt anderen die sterker worden als ze meer kansen krijgen. En af en toe neem je een speler van een positie weg en dan ben je ergens anders sterker. Je moet daar een evenwicht in proberen te vinden”, besluit MPH in HLN.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , ,

Comments are closed.