Opvallende visie: “Van alle Belgische teams is Club voorlopig de grote winnaar in Europa”

jelle-vossen-club-brugge-leicester-city

22 oktober 2016 13:00 - Met vier ploegen in de Europa League en één in de Champions League is de Jupiler Pro League dit seizoen goed vertegenwoordigd op het Europese toneel. Club speelt op het hoogste niveau, maar kon nog geen punten sprokkelen tegen Leicester City, FC Kopenhagen en FC Porto. Toch hoeft dat volgens Hans Vandeweghe niet meteen een nadeel te zijn.

“Club Brugge beseft het misschien nog niet, maar onder de Belgische teams zijn zij voorlopig de grote winnaar in Europa”, doet de columnist zijn verhaal in De Morgen. “Ze zullen geen 5,5 miljoen extra verdienen zoals Gent, maar als ze begin december ook nog eens het geluk hebben niet als derde, maar als vierde te eindigen in hun groep, waardoor die ellende van de Europa League aan hen voorbijgaat, hebben ze een makkelijke 15 miljoen euro verdiend.”

“Een masterplan zal het wel niet zijn, maar ongewild is Club Brugge bezig aan een prima efficiëntie-oefening: met minimale inspanning geld oprapen in Europa en maximaal uitgerust aan 2017 beginnen, in de hoop van in mei weer op dat kampioenenpodium te staan en weer 15 miljoen of nog meer in de pocket te hebben. Europa is voor het snelle geld. Dat verdien je niet door te presteren in Europa, maar in België”, besluit Vandeweghe.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.