Scheidsrechter Club Brugge – Anderlecht is bekend

Club-fans sjaals Anti Anderlecht (Club Brugge - Anderlecht)

17 oktober 2016 16:00 - Club Brugge en RSC Anderlecht hebben deze week twee belangrijke wedstrijden op het programma staan. Blauw-Zwart ontvangt dinsdagavond FC Porto in de Champions League, terwijl Paars-Wit in de Europa League op bezoek gaat bij Mainz 05. Zondagnamiddag volgt dan de altijd beladen topper tussen de aartsrivalen.

Er was de voorbije weken heel wat te doen rond het niveau van de scheidsrechters in de Jupiler Pro League. De roep om de hulp van een videoref klinkt dan ook harder dan ooit tevoren. Bovendien verscheen er onlangs een onderzoek dat vaststelde dat Club Brugge de voorbije vijf seizoenen veruit het meest benadeeld werd door Belgische refs.

Bij koploper Anderlecht zullen ze er niet van wakker liggen. Zij zagen dit seizoen al heel wat cruciale fases in hun voordeel uitdraaien. Zo was er afgelopen weekend nog de overduidelijke strafschopfout van Frank Acheampong op Jaja Coelho, die echter niet gefloten werd door Christof Dierick. “We hebben veel geluk gehad, want hiervoor had de ref kunnen fluiten”, besefte René Weiler achteraf.

Erik Lambrechts wacht de moeilijke taak om de topper tussen Club Brugge en Anderlecht in goede banen te leiden. Dat meldt Thibault De Gendt, directeur competities van de KBVB. De match zal plaatsvinden in een tot de nok gevuld Jan Breydelstadion.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.