Van der Elst looft Preud’homme voor transfer: “Een pluim op zijn hoed”

Franky Van der Elst (analist)

30 oktober 2016 15:00 - Michel Preud’homme is momenteel aan zijn derde seizoen bezig bij Club Brugge en zorgde er de voorbije jaren voor dat Blauw-Zwart uitgroeide tot een stabiele topclub. Onder meer door de juiste spelers aan te trekken, zo oordeelt Franky Van der Elst. 

Preud’homme heeft inspraak bij het Brugse transferbeleid en op zijn aanraden werd Ruud Vormer aangetrokken. De middenvelder was bij Feyenoord op de bank verzeild geraakt, maar de Luikenaar was ervan overtuigd dat de Nederlander een meerwaarde zou kunnen betekenen in Jan Breydel.

“Op het moment dat Club Brugge hem haalde, kende ik Vormer eerlijk gezegd te weinig om te voorspellen dat hij zou uitgroeien tot zo’n belangrijke speler”, vertelt Franky Van der Elst. “Ik kende hem enkel van naam, maar wist niet exact wat voor speler hij was.”

“Maar Preud’homme kende Vormer nog van zijn passage in de Eredivisie. Een pluim op de hoed van Michel, want hij zag in Vormer meer dan alleen een gewone nummer 6. Dat is de verdienste van de coach. Vormer is een goede loper, maar niet iemand die als een kip zonder kop loopt, hé. Hij kan ook goed voetballen. Je mag hem niet onderschatten”, besluit Van der Elst bij Voetbalkrant.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.

, , ,

Comments are closed.