Vanhaezebrouck: “Wij hebben spelers die niet weten wie Club Brugge is”

Hein Vanhaezebrouck met pintje bier (Club Brugge - AA Gent)

01 oktober 2016 07:00 - Zondag kijken Club Brugge en AA Gent elkaar in de ogen in een ongetwijfeld geladen duel. In de vorige 4 confrontaties trokken Michel Preud’homme & co aan het langste eind tegen de Buffalo’s. Maar volgens Hein Vanhaezebrouck zorgt dat niet voor een mentaal voordeel bij Blauw-Zwart.

“Wij weten wat er vorig seizoen allemaal gebeurd is. Maar ook wat het jaar ervoor gebeurd is. We hebben vorig jaar heel vaak belangrijke wedstrijden gewonnen (of niet verloren), ook in Brugge. Club Brugge heeft begin februari een beetje de klik gemaakt. Wij hebben dan in een week heel veel kwijtgespeeld. Zij hebben ongelooflijk veel geloof en vertrouwen geput uit die twee nipte overwinningen”, vertelt Vanhaezebrouck.

“Nipt”, benadrukt de trainer van AA Gent. “Want in de beker missen we thuis een penalty waarna zij scoren door een moment van onachtzaamheid in onze verdediging. In de Play-Offs spelen we uit op Brugge niet goed, maar missen we een penalty op vijf minuten voor affluiten. Thuis missen we ongelooflijk veel kansen in de eerste helft en moeten we altijd 1-0 of 2-0 voorstaan aan de rust. Vorig jaar is het dus vooral de efficiëntie die het verschil heeft gemaakt. Wij waren iets minder en zij waren op dat vlak heel efficiënt.”

Hans Vanaken (Club Brugge - Anderlecht)

Hij wist tot vandaag niet wie Vanaken is

Toch leeft bij AA Gent niet de gedachte van de vorige 4 confrontaties. “Als je de ploeg vergelijkt met vorig jaar staan er al veel nieuwe spelers in. Ik overdrijf even maar er zijn spelers bij die niet weten wie Club Brugge is bij wijze van spreken. Esiti wist tot vandaag niet wie Vanaken is. Dat is normaal. Je kan niet van een Nigeriaan die in Portugal speelt verwachten dat hij de Belgische competitie volgt.”

“Nieuwe buitenlandse spelers moeten iedere tegenstander nog leren kennen. Braga was gemakkelijk voor hem. Want hij had er nog tegen gespeeld. Lierse was een ander verhaal. Dat is normaal. Bovendien zijn we pas vandaag gestart met de voorbereiding op de wedstrijd van zondag. Eerst was er nog de wedstrijd tegen Konyaspor. Nogmaals, twee dagen voorbereiding is kort”, besluit Vanhaezebrouck op de officiële website van AA Gent.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.