Verheyen laat zijn licht schijnen op Tomás Pina

Gert Verheyen (analist)

30 oktober 2016 07:00 - Tomás Pina vond afgelopen woensdag tegen Westerlo voor het eerst de weg naar doel voor Club Brugge. Ook tegen Zulte Waregem stond de 29-jarige Spanjaard in de basis. Gert Verheyen kan de speelstijl van de ex-middenvelder van Villarreal wel appreciëren.

“Ik wil toch graag even de passing van Pina benadrukken”, vertelt Verheyen aan PlaySports. “Niet al zijn passen kwamen aan, maar het is duidelijk wel zijn intentie om altijd vooruit te voetballen. En hij kan ook een actie maken met de bal aan de voet of kaatsen in één tijd met een tegenstander in zijn rug. Met zijn rechter- en linkervoet.”

De analist vindt het positief dat Pina niet altijd voor de gemakkelijke oplossing kiest. “Vaak kan hij ook achteruit of lateraal spelen, maar dat doet hij meestal niet. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid en denkt en speelt altijd vooruit. Dus ik vond hem al bij al een degelijke wedstrijd spelen en stilaan groeit hij in zijn rol bij Club Brugge”, besluit Verheyen.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.