Vleminckx verklaart waarom hij mislukte bij Club Brugge: “Grote mond”

OFFICIEEL Björn Vleminckx keert terug naar België

26 oktober 2016 00:03 - Momenteel vertoeft Björn Vleminckx bij Antwerp, maar in een niet zo ver verleden droeg de bonkige spits het shirt van Club Brugge. Van 2011 tot 2013 vond de intussen 30-jarige aanvaller 9 keer de weg naar doel in 46 wedstrijden. Blauw-Zwart had echter meer van hem verwacht.

Vijf jaar geleden betaalde Club maar liefst 3,3 miljoen euro voor de topschutter uit de Nederlandse Eredivisie, op dat moment actief bij NEC. In Jan Breydel slaagde hij er echter niet in om potten te breken.

“Ik vind het ook vreemd dat het misgelopen is. Wat er daar gebeurd is… Deels mijn fout, deels die van anderen. Ik werd zelden gebruikt op mijn sterkte: flankvoorzetten. Alleen Nabil Dirar pakte uit met goede voorzetten en daarop scoorde ik ook geregeld. Maar hij vertrok naar Monaco en we veranderden van systeem. Dat lag me niet”, vertelt Vleminckx aan Sport/Voetbalmagazine.

Maar naar verluidt was niet alleen het sportieve de reden voor het feit dat de aanvaller de deur in Jan Breydel achter zich dicht trok. “Ik ga daar niet over uitweiden, want ik wil niet natrappen. Laat me zeggen dat ik mijn grote mond niet altijd kon houden. Soms is dat een voordeel, soms een nadeel. Toen was het dat tweede.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.