Belgische ref hekelt Simons: “Bewuste poging tot beïnvloeding”

Timmy Simons (Club Brugge - Anderlecht)

26 november 2016 14:30 - De Belgische scheidsrechters kregen de voorbije maanden wel vaker de wind van voren. Hun niveau was dan ook niet altijd om over naar huis te schrijven, maar de refs bijten van zich af. Zo legde Fan zijn oor te luister bij Joeri Van de Velde en Serge Gumienny.

“Ik zou veel liever hebben dat de coaches mij in de kleedkamer – van man tot man – hun visie komen geven”, vertelt Van de Velde. “En dat oordeel mag keihard zijn. Op televisie of in de kranten, dan is het makkelijk commentaar geven. Maar oog in oog discussiëren gebeurt amper”, klinkt het.

Volgens Gumienny moeten de spelers dringend stoppen met de scheidsrechters extra onder druk te zetten. Hij richt zijn pijlen op de Brugse kapitein. “Timmy Simons reageert áltijd. Op die manier jut hij het publiek op, vooral in Brugge. Ook dat verhoogt de druk, ook dat is een bewuste poging tot beïnvloeding.”

“Op topniveau gebeurt vandaag weinig zonder dat het afgesproken is”, foetert Gumienny. “Niets gebeurt zonder een bedoeling. In het buitenland beteugelen zware boetes dergelijk misbruik. Waarom lukt dat in België niet?”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.