Belgische verdediger bekent: “Club Brugge toonde interesse, maar de eisen waren te pittig”

Algemeen manager Vincent Mannaert (Club Brugge)

01 november 2016 00:15 - In de vurige zoektocht naar een veertiende landstitel haalde Club Brugge de voorbije jaren heel wat spelers naar Jan Breydel. Voetballers uit eigen land zijn daarbij een interessante piste omdat ze de competitie kennen en nauwelijks een aanpassingsperiode nodig hebben.

Zo trok Blauw-Zwart onder meer aan de mouw van Seth De Witte, het club-icoon van KV Mechelen. “Een aantal jaren geleden toonde Club Brugge interesse”, geeft de verdediger van Malinwa toe aan Fan!. “Ik heb begrepen dat de deal onder meer is afgeketst omdat de eisen van KVM behoorlijk pittig waren.”

De Witte deinst er niet voor terug om zijn ploegmaats mee op sleeptouw te nemen en speelt quasi altijd zijn match. “Maar ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat er twijfels zijn over mij”, oordeelt de kapitein. “Waarom? Je hebt altijd voor- en tegenstanders. In mijn geval zijn de tegenstanders in de meerderheid. Ik weet wat ik kan en word niet voor niets een werkpaard genoemd met een hard schot. En ik kan daarmee leven. Mij moet je niet vragen om tachtig overstapjes te doen.”

Tot slot sluit de sleutelpion van Yannick Ferrera niet uit dat hij in de toekomst nog naar het buitenland trekt. Zo lijkt de fysieke Championship – de Engelse tweede klasse – hem op het lijf geschreven. “Ik zou mijn makelaar de opdracht kunnen geven om mij een club in Engeland te zoeken, maar het plaatje moet helemaal kloppen.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.