Clement vol lof over Club-speler: “Kruising tussen Izquierdo en Refaelov”

Van Rhijn - Limbombe - Bolingoli - Wesley (Club Brugge - Anderlecht)

17 november 2016 08:55 - Club Brugge ontdekte dit seizoen toch weer een aantal nieuwe spelers. Zo toonde Ricardo van Rhijn zich in mum van tijd een meerwaarde en liet de jonge Thibault Vlietinck al enkele mooie dingen zien in de weinige speelminuten die hij kreeg. Maar de grootste verrassing is wellicht Anthony Limbombe, die sneller dan verwacht op het voorplan trad.

Philippe Clement is dan ook lovend over de kwaliteiten van de 22-jarige. “Iemand die past in onze manier van spelen”, zegt de assistent in Sport/Voetbalmagazine. “Iemand met de diepgang van Izquierdo, maar ook iemand die zoals Refaelov tussen de lijnen kan spelen. Hij combineert kwaliteiten van beiden.”

In Nederland kreeg Limbombe wel kritiek omdat hij onvoldoende meeverdedigde. “Zijn rol en zijn gebreken op verdedigend vlak spraken we heel duidelijk door en net als zijn vader en zijn manager was hij helemaal overtuigd dat hij die stap wilde zetten. Tegen Gent vervulde hij die rol heel goed, hoewel die voor zestig à zeventig procent uit verdedigende taken bestond.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.