Club Brugge zet belangrijke stap richting nieuw stadion met onder meer 40.000 zitplaatsen!

Opnieuw positief nieuws over nieuwe stadion Club Brugge

18 november 2016 14:00 - De Vlaamse Regering heeft zich vrijdag gebogen over het stadiondossier van Club Brugge. Het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor de afbakening ‘regionaalstedelijk gebied Brugge’ werd daarbij voorlopig vastgesteld. Blauw-Zwart zet zo een belangrijke stap richting een nieuwe voetbaltempel.

Op de Blankenbergse Steenweg wordt er alvast ruimte voorzien voor de bouw van een nieuw voetbalstadion met een capaciteit van 40.000 toeschouwers, oefenvelden, een parking en een fanshop. “Er komen 7.200 parkeerplaatsen, minimaal 100 plaatsen voor supportersbussen en minstens 4.000 fietsenstallingen, naast een aantal ingrepen in de infrastructuur en auto-ontradende maatregelen. De parkeerruimte zal gemeenschappelijk worden gebruikt met het bedrijventerrein”, klinkt het op Focus-WTV.

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Landbouw en Omgeving, geeft een woordje uitleg. “Door deze afbakening van het stedelijk gebied komt de invulling van de bestaande noden aan natuur, bedrijven, huizen en een voetbalstadion in de regio rond Brugge een flinke stap dichterbij. Na afloop van het openbaar onderzoek zal de administratie de eventuele bezwaren onderzoeken en belandt het GRUP opnieuw op de tafel van de Vlaamse regering.”

Wat er nu vervolgens concreet zal gebeuren? De volgende fase bestaat uit een openbaar onderzoek van 60 dagen. Na de afsluiting daarvan heeft de Vlaamse Regering maximum 180 dagen om een definitief standpunt in te nemen wat betreft het GRUP. In het beste geval is dit in de zomer van 2017.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.