Cools was van jongs af aan al Club-fan: “Hij was toen mijn idool”

Dion Cools (Club Brugge - Westerlo)

16 november 2016 03:59 - Nog vóór zijn laatste periode bij Oud-Heverlee Leuven kwam Dion Cools – weliswaar als jeugdspeler – voor aartsrivaal Anderlecht uit. De 20-jarige verdediger kon er maar moeilijk aarden en dat had zo zijn redenen. 

Na één jaar in de jeugdopleiding van Paars-Wit hield de rechtsachter het voor bekeken in het Astridpark. “Ik ben al van kindsbeen supporter van Club Brugge. Toen ik voor het eerst een truitje van Anderlecht moest aantrekken, was dat met pijn in het hart”, vertelt Cools aan Het Nieuwsblad.

“Anderlecht was toen een puur sportieve keuze”, legt Cools uit. “Ik liep nog school in Leuven, en Anderlecht was natuurlijk dichter bij huis dan Club. Ik herinner mij mijn eerste voetbaltruitje nog: een Blauw-Zwart exemplaar van Gert Verheyen, gekregen van mijn ouders. Hij was toen een beetje mijn idool. Of ik hem dat al gezegd heb bij de nationale U19? Neen, dat zou een beetje gênant zijn”, lacht de verdediger.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.