Daarom blinken de Nederlanders van Club Brugge zo uit

Pina - Claudemir - Denswil - Vormer - Poulain (Club Brugge - Westerlo)

02 november 2016 11:16 - Het is opvallend hoe Club Brugge tegenwoordig een beetje oranje kleurt. Ruud Vormer is de voorbije jaren uitgegroeid tot een onmisbare schakel op het middenveld, terwijl centraal Stefano Denswil na een moeilijke start een rots in de branding werd. En ook Ricardo van Rhijn zorgt voor een meerwaarde op de rechtsachter.

De reden voor de sterke prestaties van het Nederlandse trio is volgens Michel Preud’homme simpel. “Ik weet hoe je Hollanders moet aanpakken”, lacht de trainer in Het Laatste Nieuws. “Ze willen altijd de beste en de mooiste zijn. Wel, als je hen overtuigt dat je ze nog meer wapens geeft om de beste te zijn, stappen ze mee in het verhaal.”

“Zowel Vormer, Denswil als Van Rhijn zijn anders moeten gaan denken – minder in termen van balbezit om het balbezit. Bij mij moeten spelers af van het idee dat je op het einde van een wedstrijd 65% balbezit moet hebben om te kunnen winnen.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.