‘Daarom mag Club Brugge een terugkeer van Ryan op zijn buik schrijven’

Mathew Ryan (Club Brugge)

09 november 2016 13:00 - Na 11 matchen in de Primera Division heeft Mathew Ryan nog altijd maar 180 speelminuten op de teller staan. En sinds Cesare Prandelli aan de slag is als coach van Valencia lijkt de ex-doelman van Club Brugge helemaal niet meer te moeten rekenen op speelgelegenheid. Blauw-Zwart rook zijn kans om de gewezen publiekslieveling terug naar Jan Breydel te halen, maar vangt wellicht bot.

Ryan beleeft momenteel moeilijke tijden bij Valencia. De positie van eerste keeper Diego Alves staat niet ter discussie en ook Jaume Domènech lijkt de voorkeur te krijgen op de 24-jarige Australiër. Een situatie met drie keepers van dat kaliber is onhoudbaar en dus is de kans groot dat Ryan deze winter andere oorden opzoekt.

Club volgde de situatie op de voet en polste naar de voorwaarden voor een uitleenbeurt. Volgens El Desmarque zal de verloren zoon echter niet terugkeren naar het oude nest. Naar verluidt wil de ambitieuze goalie niet te veel inleveren op zijn riante loon dat hij in Spanje verdient. Het gaat immers om een veelvoud van zijn salaris bij Blauw-Zwart.

Dat betekent echter niet dat Ryan bij Valencia wil blijven. De ex-Bruggeling gaf onlangs nog aan dat hij veel minder gelukkig is dan in zijn tijd bij Club en dat hij zelfs last heeft van heimwee. Omdat zowel Alves als Domènech geneigd zijn om bij Los Che te blijven, staat de deur voor een definitieve transfer wagenwijd open. Alleen zoekt Valencia daarvoor naar een zo kapitaalkrachtig mogelijke club.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.