Guilian doet grootse plannen vader Preud’homme uit de doeken

Guilian Preud'homme (zoon Michel Preud'homme)

29 november 2016 00:00 - Michel Preud’homme was als trainer nooit langer dan twee jaar actief bij een ploeg. Na lang aarzelen ging de Luikenaar de uitdaging van een derde seizoen wél aan bij Club Brugge. En daar heeft de Brugse coach zo zijn redenen voor.

In het rijkgevulde palmares van MPH is er nog één leemte: de dubbel cup & landstitel. Zowel als speler als trainer slaagde hij nog niet in die opzet. En daar wil Preud’homme dit seizoen verandering in brengen.

“Euh… Het plan is zelfs meer dan alleen cup en titel”, verklapt zoon Guilian Preud’homme aan HLN. “Doe er maar de Supercup van eind juli bij. Toen papa afgelopen zomer besliste om bij Club te blijven, vroeg ik hem naar de redenen van zijn keuze. Papa vertelde dat hij wil proberen om dit seizoen alles te winnen wat er te winnen valt: Supercup, beker en landstitel. De Supercup (2-1 winst tegen Standard, nvdr) is al binnen…”

Vaak iets ongrijpbaars

De enige trainer die tot dusver de drie landelijke prijzen won, is Johan Boskamp. De Nederlander deed dat kunstje in het seizoen ’93-’94 met Anderlecht. Vincent Mannaert begrijpt waar het brandend verlangen van MPH vandaan komt. “Da’s inderdaad een mooie uitdaging voor Michel. Maar is de carrière van Michel niet één groot plan? Gewoon álles winnen waar hij aan meedoet? Het is zijn bestaansreden in het voetbal.”

Al beseft de CEO van Club Brugge dat zo’n Masterplan gemakkelijker gezegd is dan gedaan. “De beker is vaak iets ongrijpbaars. De loting, vorm van de dag, de omstandigheden… Neem nu Eupen – dat kán gevaarlijk worden.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.