“Ik veronderstel dat ik niet goed genoeg was voor Club Brugge”

Club Brugge mascotte

13 november 2016 00:01 - Via de gerenommeerde Club Academy tracht Blauw-Zwart geregeld eigen opgeleide spelers te laten doorstromen naar het eerste elftal. Denk maar aan Bjorn Engels, Brandon Mechele en recent nog Niels Verburgh. Vaak wordt hierbij vergeten dat de overgrote meerderheid het nooit zo ver zal schoppen. Een voorbeeld van de keerzijde van de medaille is Christophe Callens.

Het zag er lang naar uit dat Callens zou doorbreken in Jan Breydel, maar intussen voetbalt de 22-jarige in de tweede amateurliga bij het Ieperse KVK Westhoek. “Ik was 6 jaar toen ik naar Blauw-Zwart ging. Ik was in Brugge kapitein bij de beloften en speelde altijd als defensieve middenvelder. Ik mocht een paar keer trainen met de A-kern en zat zelfs één keertje in de selectie voor een Europese wedstrijd”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Speelminuten vergaren lukte uiteindelijk niet voor Callens, maar daar tilt de jonge middenvelder niet al te zwaar aan. “Ik kreeg een goede opleiding en kan die nu goed aanwenden in Ieper. Voor mij is dit geen degradatie. De tweede amateurklasse is een goed niveau, de accommodatie is zeker in orde en de club heeft ambitie. Voor de eerste ploeg bij Club zal ik niet goed genoeg geweest zijn, veronderstel ik. Geen prof dus, maar ik werk nu als zelfstandig personal trainer en voel mij goed in mijn vel.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.