Misnoegde Xavier Chen haalt uit naar José Izquierdo

Xavier Chen (KV Mechelen)

26 november 2016 00:09 - KV Mechelen kwam vrank en vrij voetballen in Jan Breydel en betaalde daarvoor de prijs in de tweede helft. Het werd immers met een serieuze 6-1 pandoering huiswaarts gestuurd. Voor de pauze legden de manschappen van Yannick Ferrera nochtans een aardige pot voetbal op de mat.

Eén van de kantelpunten in de wedstrijd was de strafschop voor Club Brugge. Zes minuten voor het rustsignaal beoordeelde scheidsrechter Wim Smet een tackle in de zestien van Xavier Chen op José Izquierdo als foutief en legde hij de bal dan ook op de stip. Jelle Vossen twijfelde niet en schoot de openingstreffer keurig voorbij Colin Coosemans.

Chen was na afloop niet te spreken over de elfmeter die hij veroorzaakte. “Het was geen penalty”, klinkt het klaar en duidelijk op de officiële site van Malinwa. “De manier van springen van Izquierdo was ook enorm overdreven. Ik denk ook niet dat de scheidsrechter overtuigd was.”

“Tot die penalty zaten we trouwens goed in de wedstrijd”, sakkert Chen. “Daarna gaven we te veel ruimte weg. Verliezen is verliezen, maar dit is wel pijnlijk. Alleen moeten we het ook niet dramatiseren. Dinsdag krijgen we opnieuw een wedstrijd voorgeschoteld.” De bezoekers kregen in de tweede helft overigens ook een discutabele strafschop, maar de poging van Dalibor Veselinović werd onschadelijk gemaakt door Ludovic Butelle.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.