MPH haalt uit: “Ik kan zwijgen tot op een bepaald punt, maar te veel is te veel”

Michel Preud'homme boos

06 november 2016 16:30 - Club Brugge is er niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden tegen KRC Genk. Blauw-Zwart zocht naar openingen in de Blauw-Witte muur, maar geraakte niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de Limburgers. Michel Preud’homme analyseert.

“We hebben nu vier toppers gespeeld: op Zulte Waregem, op Charleroi en thuis tegen Anderlecht en Genk. En vier keer moeten we een penalty krijgen (zie beelden). Ik kan zwijgen tot op een bepaald punt, maar te veel is te veel”, foetert de Brugse coach tegenover PlaySports.

“In de eerste helft tegen Genk waren er zelfs twee fases waarvoor gefloten had kunnen worden (trekfout op Jelle Vossen en hands na vrijschop Ricardo van Rhijn, nvdr).” En Preud’homme merkte ook terecht op dat de goal van de bezoekers afgekeurd had moeten worden. “Bij het doelpunt van Buffel was er sprake van positiebuitenspel van Bailey.”

Weer niet beloond

“Butelle kan die bal niet pakken omdat hij hem niet ziet komen. Het zicht wordt hem belemmerd door iemand die buitenspel staat. Als Bailey daar niet is, pakt hij die bal sowieso. Na verloop van tijd wordt dat allemaal een beetje te veel voor mij”, gaat de Luikenaar verder. “Ik kan er niet veel aan veranderen, maar ik kan het wel zeggen.”

Tot slot sprak Preud’homme zich nog uit over Peter Maes en de manier waarop zijn ploeg voor de dag kwam in Jan Breydel. “Ik vind Genk een goeie ploeg, maar ze hebben heel weinig getoond vandaag. Wij hebben er alles aan gedaan om te winnen, maar stuitten op een ploeg die kwam om te verdedigen en om op de tegenaanval te spelen. Jammer genoeg worden we echter weer niet beloond voor onze aanvalslust.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.