MPH haalt uit naar zijn spelers: “Daar kan ik niét mee leven”

Michel Preud'homme (Club Brugge - Anderlecht)

29 november 2016 21:57 - Club Brugge zal geen derde opeenvolgende bekerfinale spelen met Michel Preud’homme aan het roer. Blauw-Zwart ging in de slotseconde immers met 3-2 onderuit tegen Eupen, met de uitschakeling als gevolg.

De Brugse coach was na afloop over bepaalde zaken absoluut niet te spreken. “Het is je eigen schuld als je het zover laat komen en zo begint aan een wedstrijd. We hebben in het eerste halfuur voetballes gekregen. Dat was rampzalig.”

“Eupen scoort bovendien 66% van zijn goals in het begin van de tweede helft en daar had ik de spelers voor gewaarschuwd. En toch slik je dan meteen na de pauze dat tweede doelpunt. Daarna hebben we wel gereageerd, net zoals op Leicester. Maar toen was het in de eerste helft ook al niks. Als je geen 90 minuten goed kan spelen tegen een sterke ploeg, dan kom je in de problemen.”

Voel je niet aankomen

Toen Radio 1-interviewer Bert Sterckx aan MPH vroeg waarom de wedstrijdmentaliteit in het begin zo slecht was, haalde hij de schouders op. “Het is niet dat ik daar vooraf niet op gehamerd heb. Mijn spelers wisten dat Eupen heel veel beweging heeft, technisch is enzovoort. Maar als trainer voel je het niet aankomen dat ze met zo’n instelling aan de match gaan beginnen.”

“We hebben de voorbije twee jaar de finale gespeeld en het kan dan ook gebeuren dat dat eens niet lukt. Daar kan ik mee leven. Maar vandaag was het slecht en ik kan niét leven met die eerste helft”, besluit Preud’homme. Ook de Brugse fans waren overigens niet mild voor de spelers.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.