“Nieuw stadion verzandt in politiek gehakketak en vertragingsmanoeuvres langs alle kanten”

Bart Verhaeghe (Club Brugge - Anderlecht)

07 november 2016 12:55 - Club Brugge is veruit de populairste ploeg in België, maar een nieuw stadion kan een extra boost geven aan Blauw-Zwart. Althans, dat is wat Jacques Sys – hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine – voorspelt.

“Club Brugge barst uit zijn voegen. Ik merk overal in het buitenland dat het toeschouwersaantal stijgt als je een nieuw stadion hebt. Een provinciestad als Heerenveen lokt telkens 25.000 toeschouwers. Er is becijferd dat Club 30.000 abonnees kan halen als er een nieuw stadion komt. Je kan ook veel meer aanbieden aan fans en sponsors”, vertelt Sys aan de Krant van West-Vlaanderen.

De landskampioen probeert al jaren om het stadiondossier goedgekeurd te krijgen, maar in een land als België is dat niet evident. “Club kan alleen zijn budget opdrijven met dat nieuw stadion. Al in januari 2007 ontvouwden ze een project voor een nieuw stadion in Loppem, straks is dat tien jaar geleden en die eerste steen is nog altijd niet gelegd. Maar dat is natuurlijk België, iedereen kan iedere beslissing tegen houden. Het verzandt in politiek gehakketak en vertragingsmanoeuvres langs alle kanten.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.