Pol Van Den Driessche maakt opvallende vergelijking tussen Cercle en Club Brugge

Pol Van Den Driessche (Cercle Brugge)

12 november 2016 00:54 - Pol Van Den Driessche is geen bestuurslid meer van Cercle Brugge, maar wel nog lid van de algemene vergadering en woordvoerder van de rode lantaarn uit 1B. Dat er in de stad Brugge meer groene dan Blauw-Zwarte supporters zouden zijn, ontkracht zelfs de N-VA politicus. 

“Zet je passerpunt op de Brugse Grote Markt en trek een cirkel van 25 kilometer rond de stad en je hebt, op een paar verdwaalde schapen na, alle fans van Cercle. Wij mikken vooral op het lokale – plaatselijke sponsors, de leden van de lokale sportverenigingen,… Maar de eerlijkheid gebiedt me om te zeggen dat Club ook hier in de stad de grootste is”, geeft Van Den Driessche toe in Sport/Voetbalmagazine.

De relatie tussen Club en Cercle is volgens hem ‘fel verbeterd’. Beide ploegen spelen intussen immers in een verschillende afdeling. “Maar zelfs vroeger was er in tijden van tweestrijd amper agressie. Het planten van de vlag in de middencirkel, of een stuk van de grasmat weggraven… Tot geweld leidde het nooit. Het was geen Slag om Vlaanderen, of geen Club Brugge – Anderlecht.”

“Nu we straks niet alleen sportief maar ook fysiek uit elkaar gaan, zij hun stadion, wij op een verkleind Jan Breydel, gaan we ons nog beter kunnen profileren, denk ik. Zij in hun grote tempel, wij in ons eigen multifunctioneel stadion, omringd door andere sportclubs. Zij die elke week 40 tot 45.000 mensen naar Brugge gaan lokken, en die de stad een heel eigen dynamiek bieden.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.