Raes niet te spreken over verdediging Rode Duivels: “Moeten ze Simons opnieuw oproepen?”

Frank Raes (analist)

11 november 2016 00:11 - Afgelopen woensdag kwamen de Rode Duivels niet verder dan een 1-1 gelijkspel in de Amsterdam ArenA. Het Oranje van vandaag is nochtans niet wat het ooit geweest is. Frank Raes stelt zich vooral vragen bij het defensieve compartiment van Roberto Martínez.

“Je moet de verdediging eens vergelijken met het WK van 2014. Toen had je Van Buyten, Kompany, Vermaelen, Alderweireld en Vertonghen. Daar is niet meer veel van over nu Alderweireld geblesseerd is. Hoe zit het met Vermaelen? Die heeft heel het EK gespeeld en plots is het gedaan”, vertelt Raes aan Sporza.

“Drie of vier spelers achteraan, dat maakt mij niet uit. Maar met deze verdediging kun je nooit wereldkampioen worden”, oordeelt de analist. “Maar er is weinig keuze. Wat moeten ze doen? Moeten ze Simons opnieuw oproepen?”

“Engels is een alternatief, maar is ook geblesseerd”, gaat Raes verder. “Timothy Derijck van Zulte Waregem? Dan zie je hoe weinig centrale verdedigers van niveau er beschikbaar zijn. In het buitenland is er Denayer, maar die speelt nu ook niet. Cavanda speelt ook niet en dat is trouwens een flankverdediger. De spoeling is daar dun.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , ,

Comments are closed.