Roberto Martinez verklaart waarom hij Timmy Simons oproept

timmy-simons-club-brugge-leicester-city

13 november 2016 11:00 - Roberto Martinez heeft in extremis Timmy Simons opgeroepen voor de Rode Duivels. De bijna 40-jarige speler van Club Brugge vervangt Christian Kabasele, die zich zaterdag blesseerde op training. Verrassend, maar daarom niet minder verdiend. De bondscoach legt uit…

“Het is een uitzonderlijke situatie”, vertelt Martinez over de 114de selectie van Simons. “We hadden een speler nodig die onmiddellijk bij de selectie kon aansluiten, zonder met de groep getraind te hebben.”

De ervaring van de Brugse kapitein is dan ook welgekomen. “Timmy Simons voldoet aan dat profiel”, verklaart de bondscoach aan Sporza. “Ik zag hem vorig weekend spelen tegen Genk en hij speelde ook alle matchen dit seizoen, inclusief Champions League-wedstrijden. Zijn persoonlijkheid zal ervoor zorgen dat hij de groep kan helpen tijdens deze belangrijke wedstrijd.”

Timmy Simons viert met megafoon

Simons heeft al 93 caps achter zijn naam staan, maar werd niet meer opgeroepen sinds hij uit de boot viel voor het WK van 2014 in Brazilië. In datzelfde jaar werd hij overigens al in de bloemetjes gezet voor zijn carrière als international.

Als de Blauw-Zwarte aanvoerder straks in actie komt tegen Estland heeft hij zijn 94ste cap beet en doet hij slechts twee stuks slechter dan een andere Club-legende: Jan Ceulemans. Bovendien kan Simons meteen ook de oudste Rode Duivel in de geschiedenis worden.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.