Twitter ontploft na selectie Simons: van “Heeft Martinez drugs gepakt?” tot “Absolute held!”

Timmy Simons (Club Brugge - Anderlecht)

13 november 2016 15:00 - De selectie van Timmy Simons voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland zorgt voor heel wat ophef. De kapitein van Club Brugge werd immers voor het laatst opgeroepen in maart 2014. Roberto Martinez haalde Simons erbij nadat Christian Kabasele was uitgevallen op training.

Er heerst momenteel een ware blessureplaag bij de Rode Duivels. Om de defensieve kwetsuren op te vangen, koos de bondscoach uiteindelijk voor de ervaring van Simons. Nicolas Lombaerts vandaag nog laten overvliegen uit Rusland was immers geen optie.

In dit interview verklaart Martinez waarom hij de bijna 40-jarige speler van Blauw-Zwart verkoos boven de andere opties uit de Jupiler Pro League: Dewaest (Genk), Deschacht (Anderlecht), Daems (Westerlo), Heylen (Westerlo), Derijck (Zulte Waregem), Bossaerts (KV Oostende), Blondelle (KAS Eupen) en De Witte (KV Mechelen).

Op sociale media was er verdeeldheid over de selectie van Simons. De ene vindt het schandalig, de ander niet meer dan terecht. Onderstaand een overzicht van de reacties.

PRO selectie Simons

ANTI selectie Simons

UPDATE: vanzelfsprekend kon Marc Coucke – de tweetgrage voorzitter van KV Oostende – niet uitblijven. Hij reageerde met een ludieke tweet op de opvallende selectie van Simons.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.