Anderlecht – Club wordt geleid door Belgische nummer 1, maar die brengt Blauw-Zwart allesbehalve geluk

Club Brugge mascotte

06 december 2016 00:15 - De laatste zege van Club Brugge in het Astridpark dateert van 9 september 1998. Toen won Blauw-Zwart onder leiding van Eric Gerets met 2-3 na doelpunten van Anic, Deflandre en Lesnjak. Zondagnamiddag hopen Michel Preud’homme & co dat kunstje over te doen, al spreken de statistieken niet in het voordeel van de landskampioen.

Zoals je maandag al op BlauwZwartFans kon lezen, heeft de voetbalbond Sébastien Delferière aangeduid om de clash tussen Anderlecht en Club Brugge in goede banen te leiden. Met Delferière valt de keuze op de Belgische nummer één onder de refs. Hij verdiende zijn strepen niet alleen in België, want ook op de Europese ranking is hij de beste leerling van de klas in ons land.

De 35-jarige scheidsrechter leidde in het verleden al drie keer de topper in het Astridpark en telkens won Paars-Wit met meer dan één doelpunt verschil. In 2012 werd het 3-0 na goals van Mbokani, Jovanovic en Suárez. In 2014 werd het eveneens 3-0 na doelpunten van Tielemans en Cyriac (2). En ook in 2015 won Anderlecht met 3-1 dankzij Okaka, De Bock (owngoal) en Bruzzese (owngoal).

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.