Anderlecht ziet fanbasis afnemen en dat heeft gevolgen voor topper tegen Club Brugge

"Ik zie Anderlecht niet winnen op Club Brugge"

07 december 2016 00:06 - Dat Club Brugge over een hondstrouwe aanhang beschikt, weet elke Belgische voetballiefhebber. Denk maar even terug aan seizoen 2006-2007, toen Club op een teleurstellende zesde plaats eindigde, maar er in het seizoen nadien nog altijd meer abonnees waren dan in het jaar voorheen. Bij aartsrivaal Anderlecht staat de loyaliteit op een lager pitje.

Twee seizoenen geleden, in jaargang 2013-2014, werd Paars-Wit voor het laatst kampioen. Vervolgens was die eer weggelegd voor AA Gent (2015) en Club Brugge (2016). Anderlecht heeft het de laatste jaren moeilijk om écht te overtuigen en acteert eerder wisselvallig. De club slaagt er bijgevolg maar niet in om zijn aanhang uit te breiden.

Sterker nog, volgens La Dernière Heure dagen er per wedstrijd in het Astridpark gemiddeld 1.441 fans minder op in vergelijking met vorig jaar. Anderlecht is zo gezakt naar de vierde plaats qua toeschouwersaantallen in de Jupiler Pro League met gemiddeld 17.859 supporters per match. De top 3 bestaat uit: Club Brugge (26.470), Standard (20.954) en AA Gent (19.060).

Zélfs de klassieker tegen Club Brugge van komende zondag is nog altijd niet uitverkocht. En dat is toch opmerkelijk. In het verleden was het weken op voorhand al niet meer mogelijk om nog kaartjes te bemachtigen voor de topper in het Astridpark.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.