Club-beloften gaan strijdend ten onder in de Youth League

Sven Vermant (Club Brugge beloften)

07 december 2016 16:45 - De youngsters van Club Brugge zijn er niet in geslaagd om hun allesbepalende laatste wedstrijd in de UEFA Youth League tot een goed einde te brengen. Door de 2-1 overwinning van Porto tegen Leicester City moest Blauw-Zwart immers winnen om met zekerheid door te stoten. Club verloor echter met veel te zware 0-3 cijfers en is uitgeschakeld.

Trainer Sven Vermant bracht de volgende namen aan de aftrap tegen Leicester City: Teunckens, Schryvers, Masangu (79′ Tanghe), Verburgh, Touba, Lynen, Van Landschoot, Ito (66′ Openda), Vlietinck, Van Vaerenbergh en Osei-Berkoe.

Van een studieronde was er op Schiervelde geen sprake, want na amper 7 minuten had het al 1-1 kunnen staan. Teunckens redde tot twee keer toe een schot van Holse, terwijl Ito alleen op weg naar doel net naast besloot. Op het kwartier was het Vesterlund die de bezoekers dan toch op voorsprong kopte. Na de 0-1 eenrichtingsvoetbal tot de rust, maar de pogingen van Ito en Van Vaerenbergh misten precisie.

Onderlinge duels

Ook na de pauze ging Club nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Het mocht echter niet zijn voor de Brugse beloften. Osei-Berkoe en Lynen misten de 1-1 en aan de overkant tekende Kristoffersen tegen de gang van het spel in voor de 0-2.

De manschappen van Vermant wilden van geen opgeven weten en pepten elkaar opnieuw op. De Blauw-Zwarte aanvalsgolven volgden elkaar in sneltempo op, maar in het slot zorgde Wind met een penaltydoelpunt voor de 0-3 eindstand.

Omdat de Brugse beloften in Kopenhagen niet verder geraakten dan een scoreloos gelijkspel, zijn de Denen op basis van onderlinge duels geplaatst. Club is – ondanks een erg knappe prestatie van 10 punten – uitgeschakeld.

Eindstand Youth League groep G

FC Porto: 12 punten
FC Kopenhagen: 10 punten
Club Brugge: 10 punten
Leicester: 3 punten

Engels spreekt de beloften voor de match toe

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.