Club Brugge boekt superwinst en zet aanval in op Anderlecht

Club Brugge geld

05 december 2016 00:05 - Voetbalseizoen 2015-2016 was er voor Club Brugge eentje om nooit meer te vergeten. Blauw-Zwart pakte na 11 jaar wachten de titel door aartsrivaal Anderlecht met 4-0 te kloppen en ook financieel deden ze in Jan Breydel goeie zaken.

Volgens HLN boekte Club vorig seizoen maar liefst 11 miljoen euro winst. Dat blijkt uit de jaarrekening die werd afgesloten op 30 juni 2016. Ter vergelijking: vorig jaar bedroeg de winst ‘slechts’ 1 miljoen euro. Cijfers die in schril contrast staan met de 6,5 miljoen euro verlies in 2012-2013 en de bijna 8 miljoen euro verlies in 2013-2014.

Vooral de transfers van Mathew Ryan naar Valencia (7 miljoen) en Obbi Oulare naar Watford (8 miljoen) zorgen voor een positief saldo. Voorts zijn ook de inkomsten van de Champions Leaguevoorrondes en Europa Leaguegroepsfase mooi meegenomen.

Inhaalbeweging

Het eigen vermogen van Blauw-Zwart bedraagt nu zo’n 13 miljoen euro. De jaarlijkse omzet steeg van 63 naar 74 miljoen euro. Ongeveer 33 miljoen daarvan gaat integraal naar lonen.

Club maakt zo een forse inhaalbeweging ten opzichte van Anderlecht, dat qua omzet stagneert rond de 55 miljoen euro. De landskampioen is overigens één van de weinige clubs in België die kan overleven zonder transfers.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.