“Club zal op 2 spelers moeten rekenen om in vorm te zijn tijdens Play-Offs”

Vossen - Limbombe - Izquierdo - Claudemir - Van Rhijn - Poulain

15 december 2016 00:10 - De klassieker tussen Anderlecht en Club Brugge baarde afgelopen zondag een muis omdat zowel de verdediging van Blauw-Zwart als die van Paars-Wit goed voor de dag kwamen. Wim De Coninck analyseert en trekt alvast enkele conclusies voor de komende maanden.

“Het was opvallend hoe de topper leed onder de slechte controles en de totaal verkeerde passes”, opent de analist zijn betoog in Sport/Voetbalmagazine. “Lag het aan het slechte veld? Zo’n geworstel met de bal kan ik me amper, of het moet lang geleden zijn, herinneren. Er is goed verdedigd, zeker, maar ook zwak aangevallen.”

“Lukasz Teodorczyk werd door Club goed uit de wedstrijd gehouden, en toen bleek dat er voor Anderlecht weinig alternatieven waren. De beste kansen waren er voor de verdedigende middenvelder, Leander Dendoncker, maar diens afwerking was niet scherp genoeg. Duidelijk is ook dat er iets gebroken is met Sofiane Hanni na zijn kritiek in Waregem. Hij was toen al aan het wegzakken, en dat gaat door.”

“Aan de andere kant is het verschil bij Club tussen uit- en thuiswedstrijden ook zeer groot. Het zal moeten rekenen op José Izquierdo en Lior Refaelov om in vorm te zijn in april en mei. Of op nieuwkomers in januari. Conclusie: de topper was tekenend voor de wisselende vormcurve waarmee beide ploegen sukkelen. Goeie prestaties kunnen nooit bevestigd worden”, oordeelt De Coninck.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.