De Bilde steekt een pluim op de hoed van Bruggeling: “Dé favoriet voor de Gouden Schoen”

Gilles De Bilde (analist)

19 december 2016 00:02 - Club Brugge was afgelopen weekend heer en meester tegen KV Kortrijk. Met een sterke collectieve prestatie en vijf verschillende doelpuntenmakers was het dan ook moeilijk om een Man van de Match aan te duiden. Gilles De Bilde koos voor José Izquierdo en had daar zo zijn redenen voor.

“Het was nog niet de allerbeste Izquierdo van vorig jaar in de Play-Offs”, steekt de analist van wal. “Maar ik heb een aantal zaken van hem gezien die ongelooflijk goed waren… 95% van de aanvallen kwamen van links. Het is duidelijk dat hij de belangrijke man is, die de spelers elke keer zoeken. Met een individuele actie of met een goede voorzet bracht hij de anderen in stelling.”

“Als hij aan de bal komt, staat er altijd iets te gebeuren. En daarom is hij voor mij dé favoriet voor de Gouden Schoen.” Al is er volgens De Bilde nog een werkpuntje voor de Colombiaan. “Het mindere van het verhaal was dat hij een beetje ontgoocheld naar de kant ging en dat ook duidelijk liet merken. Maar Preud’homme gaat nog heel veel plezier beleven aan de beste Izquierdo!”

Herman Brusselmans begreep de ontgoocheling van Izquierdo toen hij gewisseld werd voor Boli Bolingoli. “Joske is een ‘spelletjesman’, voor hem is voetbal een spelletje. Dat is altijd zo met van die vlugge, linksvoetige typetjes. Ik was ook zo en Gilles ook”, lacht de schrijver. “En inderdaad: hij probeert nog punten te verzamelen voor de Gouden Schoen”, besluit Brusselmans in VTM Stadion.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.