De Cock selecteert zijn 4 favoriete verdedigers bij huidige Club Brugge: “De ideale combinatie”

De Cock is nog steeds grote fan van Club Toen heb ik geweend

13 december 2016 13:00 - Met slechts 12 tegengoals in 18 matchen doet de defensie van Club Brugge het uitstekend. Enkel de verdediging van AA Gent (15) en Charleroi (16) komt nog enigszins in de buurt van Blauw-Zwart. Toch zou gewezen rechtsachter Olivier De Cock straks twee wijzigingen aanbrengen.

“In België – niet in Europa – heeft Club een topdefensie”, vertelt De Cock aan HLN. “Hoe meer ze op elkaar ingespeeld raakt, hoe stabieler ze zal worden. Nu Club is uitgeschakeld in Europa en de beker, is er geen enkele reden om te roteren. Daarom zie ik ze na Nieuwjaar nog sterker voor de dag komen.”

De Brugse defensie maakte afgelopen weekend in het Astridpark een goede beurt, maar De Cock zou Bjorn Engels en Laurens De Bock – als ze helemaal hersteld zijn van hun blessure – toch opnieuw in de basis droppen.

“Mijn ideale viertal is Van Rhijn op rechts, Engels en Denswil centraal en De Bock op links. Van Rhijn is een meerwaarde, Engels – Denswil is gewoon de beste combinatie en De Bock speelt altijd zijn match. Cools doet het inderdaad niet slecht, maar als je tegen je voet speelt, maak je toch af en toe positionele fouten. Ik weet waarover ik spreek, want ik moest indertijd ook soms depanneren op links als Peter Vanderheyden out was. Dat is niet simpel.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , , ,

Comments are closed.