Diaby heeft besluit genomen over Afrika Cup

Abdoulay Diaby (Club Brugge - Anderlecht)

28 december 2016 00:05 - Abdoulay Diaby sukkelt dit seizoen met heel wat blessures en kwam daardoor nog maar 591 minuten in actie. Daarin kwam de gewezen topschutter van Blauw-Zwart bovendien nog niet tot scoren. Al is de 25-jarige spits vastberaden om straks opnieuw te schitteren bij de landskampioen.

Zo heeft Diaby beslist dat hij niét zal deelnemen met Mali aan de Afrika Cup in Gabon. Club heeft sowieso liever dat zijn aanvaller mee op winterstage trekt, maar volgens HLN verkiest ook de speler zelf om eerst volledig fit te geraken.

De Malinese voetbalbond hoopte vurig om Diaby alsnog te kunnen oproepen, maar respecteert zijn keuze. De Franse Malinees wil van de stage in Spanje gebruikmaken om speelklaar te geraken voor de terugronde in de Jupiler Pro League.

De officiële spelerslijst voor de Afrika Cup moet op donderdag 29 december binnen zijn. Vooral Standard (Belfodil, Enoh, Dossevi, Miya, Fai en Touré) en Anderlecht (Kara, Acheampong, Hanni en Harbaoui) zullen wellicht heel wat spelers moeten afstaan. Club blijft daarvan gespaard.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.