Extra Time-panel geraakt het niet eens over MPH die pers aanviel: “Daarover is hij voorál vertontwaardigd”

Michel Preud'homme (Club Brugge - Anderlecht)

13 december 2016 16:00 - In aanloop naar de topper tussen Anderlecht en Club Brugge was Michel Preud’homme niet mals voor de journalisten die aanwezig waren op de persconferentie. Het Extra Time-panel zocht en vond een verklaring voor de uitlatingen van de Brugse coach.

“Ik heb heel wat venijnige artikels zien verschijnen na de 0 op 18 in de Champions League”, opende Preud’homme zijn betoog. “Maar ik werk altijd met statistieken”, klonk het vastberaden. Hij zette zijn bril op en haalde prompt een papier boven.

“Brugge is kampioen geworden 11 jaar na de vorige keer, heeft 7 jaar later de laatste beker gewonnen, 10 jaar later de Supercup, 10 jaar later een kwartfinale in een Europese competitie bereikt, 10 jaar later deelgenomen aan de Champions League en 11 jaar later twee opeenvolgende bekerfinales bereikt.”

“En dat allemaal in 3 jaar”, gaat de Luikenaar verder. “Ik vraag me af wat jullie (de pers, nvdr) de laatste 7 à 10 jaar geschreven hebben. Ik vraag het me echt af. Ik had er niet bij willen zijn.” Die beelden van Preud’homme bleken voer voor discussie in Extra Time.

Mulder, Joos & Vandenbempt

Jan Mulder kwam als eerste aan het woord. “Ik zie ineens Jan Decleir voor mij, die kan zo’n monoloog ook schitterend brengen. Die Preud’homme is niet slecht, Frank (Raes, nvdr)! Hij bracht het echt goed vind ik.”

Filip Joos begrijpt niet helemaal waarom MPH uithaalde naar de pers. “Iedereen heeft hem toch op een piëdestal gezet na die uitstekende resultaten die hij opnoemt? En dat was terecht. Maar die 0 op 18 in de Champions League… Het was toch de slechtste poule en de meest haalbare groep.”

Tot slot ging Peter Vandenbempt op zoek naar een verklaring. “Zijn grote frustratie is volgens mij dat hij zich niet begrepen voelt. Hij probeert uit te leggen waarom bepaalde dingen zo gelopen zijn en waarom hij bepaalde keuzes maakte. Zo kon hij Limbombe in Leicester bijvoorbeeld pas na een uur inbrengen omdat zijn medische staf had gezegd dat de speler maar 30 minuten mocht spelen.”

“Michel is dan voorál verontwaardigd omdat die uitleg volgens hem genegeerd wordt. Ik denk dat hij zelf het meest van al ziek is van die 0 op 18. Zeker voor een winnaar als MPH ligt dat heel gevoelig”, besluit de radiocommentator.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.