Héérlijke anekdote over spelersverwelkoming tegen Anderlecht: “Ik dacht dat de bus ging omvallen”

Spelersverwelkoming kampioenenmatch

30 december 2016 00:11 - 15 mei 2016 is een datum die voor eeuwig gegrift staat in het geheugen van elke Club Brugge supporter. Na elf jaar wachten pakte Blauw-Zwart toen immers zijn veertiende landstitel. Tegen Anderlecht. Met 4-0! Het grootste kippenvelmoment was echter de adembenemende spelersverwelkoming…

Een uitzinnig supporterslegioen stond de spelers al uren voor de aftrap op te wachten. De bus had daardoor maar liefst een kwartier nodig om de laatste 300 meter naar het stadion af te leggen. “Ik zag hoe de stewards zich met gevaar voor eigen leven voor de bus gooiden om toch maar een vrije doorgang te creëren. Dit deed me denken aan de sfeer in Latijnse landen”, vertelt Vincent Mannaert aan HLN.

Ook de spelers wisten niet wat ze zagen. “Ik heb een vaste plaats in het midden van de bus”, doet Diaby zijn verhaal. “Eenmaal we in de Kerkhofstraat kwamen, en ál die mensen zagen, ging iedereen in de bus staan en begonnen we te filmen met onze smartphone. Ik heb Afrikaanse toestanden meegemaakt, maar dit was voor mij een nieuwe ervaring.”

Energiestoot

“De bus deinde heen en weer – ik dacht dat die ging omvallen – en voortdurend hoorde je vuisten slaan tegen de vensters. Ik raakte steeds meer opgefokt. Maar ook de rest van de groep was onder de indruk – het was een soort energiestoot, ongelooflijk. Timmy, die bleef redelijk kalm, de trainer ook. Michel zat helemaal voorin, onbewogen, al volledig in zijn wedstrijd.”

“‘Incroyable’ riep ik naar Butelle, toen links en rechts van de bus Bengaals vuurwerk opsteeg. Waarop ‘Ludo’ mij aankeek, grijnsde, en twee vingers toonde: ‘Deux buts’, voorspelde hij mij.” En zo geschiedde… Wie álle beelden van de spelersverwelkoming nog eens wil terugzien, kan hier terecht.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.