Landuyt blikt terug: “Had match tussen Club en Napoli moeten schrappen”

Landuyt krijgt 4,3 op 10 als Brugse burgemeester: "Echt van geschrokken"

31 december 2016 00:10 - Burgemeester Renaat Landuyt besliste eind vorig jaar om de Europa League-wedstrijd tussen Club Brugge en Napoli achter gesloten deuren te laten plaatsvinden ten gevolge van terreurdreiging. Een besluit dat bij het Brugse bestuur en heel wat Club-fans in het verkeerde keelgat schoot. 

“Alle veiligheidsadviezen waren negatief”, verdedigt de burgemeester nogmaals zijn beslissing van weleer. “Men had me zelfs gevraagd de match te schrappen. Achteraf bekeken had ik dat misschien moeten doen, maar dat was zo moeilijk door de druk van de Europese competitie en het feit dat de match nauwelijks op een andere datum kon gespeeld worden.”

“Op dat moment kon ik geen enkel risico nemen”, gaat Landuyt verder. “Stel je voor dat er iets gebeurt… Als burgemeester ben je de eindverantwoordelijke. Maar het was een beslissing met pijn in het hart. Populisme kan men mij niet verwijten. Als je populair wil zijn, doe je best niets. Dat is niet mijn stijl”, klinkt het in HLN. Blauw-Zwart verloor de non-match tegen Napels uiteindelijk met 0-1.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.