Lombaerts is duidelijk over interesse Club Brugge en Anderlecht

Waarom Anderlecht voorligt op Club Brugge in de strijd om Lombaerts

16 december 2016 00:01 - Een gemist EK door een hamstringblessure, een afgesprongen transfer naar België én met Mircea Lucescu een coach bij Zenit die hem niet als basispion ziet… Nee, 2016 was niet het jaar van Nicolas Lombaerts. De Rode Duivel hoopt dan ook zo snel mogelijk elders titularis te worden.

Lombaerts verzamelde dit seizoen nog maar 362 speelminuten bij Zenit en is dus op een zijspoor beland. “Ik heb met de voorzitter gesproken over mijn situatie, maar die was niet echt meegaand”, sakkert de ervaren verdediger.

Daarmee bedoelt Lombaerts dat Zenit nog altijd een hoge transfersom op zijn hoofd kleeft, hetgeen geïnteresseerde clubs afschrikt. “Het is eigenlijk vreemd dat ik niet weg mag. Ik begrijp het ook niet, na 10 jaar. Ik sta niet vast in de basis, ik ben wisselspeler. Dat wil toch zeggen dat ze niet echt meer op mij rekenen?”

Toch niet zo dringend?

Afgelopen zomer informeerden zowel Club als Anderlecht naar de voorwaarden van Lombaerts. “Mocht het toen gekund hebben, dan was ik graag teruggekeerd naar België. Maar nu begin ik er toch wel anders over te denken. Het is van ‘ja, we zijn geïnteresseerd’, zowel van de kant van Club Brugge als van Anderlecht. Maar dan is het weer wachten, wachten en nog eens wachten.”

“Ik kan wel wachten, maar het is dan blijkbaar toch niet zo dringend. Dan kijk ik toch naar andere mogelijkheden. En die zijn er ook. Of ik deze winter nog vertrek? Dat weet ik niet, ik bereid me alleszins voor op nog 6 maanden Zenit Sint-Petersburg”, besluit Lombaerts in HLN.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.