MPH niet helemaal tevreden ondanks driepunter: “Dat was niet goed”

Michel Preud'homme (Club Brugge - Genk)

26 december 2016 23:23 - Club Brugge heeft ook zijn laatste thuiswedstrijd van het jaar gewonnen. Moeskroen kwam al vroeg op voorsprong via Nkaka, maar Van Rhijn en Vossen bogen de achterstand om in een 2-1 overwinning. Michel Preud’homme was achteraf niet helemaal tevreden met het geleverde spel van zijn manschappen.

“We zijn in aanvallend opzicht goed begonnen aan de wedstrijd”, vertelt de Brugse coach aan Sporza Radio. “We hadden de beste kansen, maar misten scherpte om die ook af te maken. Op de eerste tegenaanval was het dan al meteen bingo.”

En dus moest Club achtervolgen. “We gingen dan een beetje twijfelen, waardoor onze passen niet aankwamen en het evenwicht tussen aanval en verdediging niet goed was. Bovendien was elke tegenprik van Moeskroen heel gevaarlijk. Hun tegenaanvallen zaten goed in elkaar.”

Wake-up call

“Het was dus belangrijk dat we niet nog een tweede tegendoelpunt zouden slikken. Aan de rust hebben we qua positiespel een en ander aangepast, want we hebben in de eerste 45 minuten niet aangevallen over de rechterkant.”

“Uiteindelijk loonde het om dat in de tweede helft wél te doen. De 2-1 kwam er immers op voorzet van Van Rhijn. Hopelijk was dit een wake-up call voor mijn jongens, want we gaan in 2017 nog vaak moeten strijden voor de punten”, besluit MPH.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.