MPH volgt Vanhaezebrouck op en gaat met prestigieuze prijs aan de haal

Michel Preud'homme duim omhoog

13 december 2016 11:00 - Michel Preud’homme is voor zijn sterke prestaties bij Club Brugge beloond met de Trofee Raymond Goethals, een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan een Belgische voetbalcoach die qua werkwijze het meest lijkt op gewezen succescoach Raymond Goethals. De jury bestaat uit onder meer Raymonds zoon en ex-scheidsrechter Guy Goethals, ex-bondscoaches, scheidsrechters en spelers.

Preud’homme ziet zo zijn landstitel met Blauw-Zwart beloond worden en houdt andere genomineerden Francky Dury (Zulte Waregem) en Felice Mazzu (Sporting Charleroi) achter zich.

Vorig jaar won Gent-coach Hein Vanhaezebrouck de trofee Raymond Goethals. Sinds 2011 wordt de prijs uitgereikt aan de beste Belgische coach van het jaar, in de Jupiler Pro League, als bondscoach of in het buitenland.

Laszlo Bölöni had de eer om het eremetaal aan de Brugse coach te overhandigen. Hij lanceerde in 2002 Cristiano Ronaldo bij Sporting Lissabon en pakte in datzelfde jaar zowel de titel, beker als supercup. Bölöni streek in 2008 op Sclessin neer, waar hij een jaar later de titel mocht vieren met de Rouches.

Erelijst

2011: Eric Gerets (bondscoach Marokko)
2012: Peter Maes (Sporting Lokeren)
2013: Francky Dury (Zulte Waregem)
2014: Marc Wilmots (bondscoach België)
2015: Hein Vanhaezebrouck (AA Gent)

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.