Praet weet waarom Club en niét Anderlecht kampioen werd: “Dat is de kunst”

Club Brugge kampioen (Club Brugge - Anderlecht)

13 december 2016 14:42 - Dennis Praet pendelt momenteel tussen basis en bank bij Sampdoria. Zo kreeg hij dit seizoen gemiddeld 38 speelminuten per wedstrijd bij de Italiaanse eersteklasser. In gesprek met Sport/Voetbalmagazine kwam de ex-speler van Anderlecht nog eens terug op de landstitel van Club Brugge. 

Praet had de deur in het Astridpark graag met de titel op zak achter zich dichtgetrokken, maar de 22-jarige middenvelder beseft dat Michel Preud’homme en zijn manschappen op bepaalde aspecten beter scoorden dan Paars-Wit.

“Op papier hadden we een prima ploeg met veel individuele kwaliteiten. De kunst is om van die ego’s een team te maken. En dat gaat niet vanzelf. Je moet aan de automatismen werken en spelers overhalen om zich elke wedstrijd dubbel te plooien”, vertelt de gewezen Gouden Schoen.

“Die zaken zag je terug bij Club Brugge. Met Izquierdo, Vanaken, Refaelov, Vossen, Diaby, Engels en Vormer hadden ze een groep met evenveel talent als wij, maar als team functioneerden ze beter”, besluit Praet.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.