Slecht nieuws voor Abdoulay Diaby

Abdoulay Diaby (Club Brugge - Westerlo)

23 december 2016 00:00 - Abdoulay Diaby beleeft tot dusver een horrorseizoen. Terwijl de Franse Malinees zo’n zeven maanden geleden nog de kers op de taart zette door twee keer te scoren in de kampioenenmatch tegen Anderlecht, verzamelde hij in de tweede helft van 2016 slechts 591 speelminuten. Daarin kwam de gewezen topschutter van Blauw-Zwart bovendien nog niet tot scoren. 

Een resem blessures zorgden ervoor dat Diaby in de huidige voetbaljaargang nog niet veel in actie kwam. Naar verluidt zal de spits zelfs nog meer dan een maand in de Brugse ziekenboeg moeten vertoeven.

Dat zorgt ervoor dat Diaby de Afrika Cup noodgedwongen aan zich voorbij moet laten gaan. “Jammer genoeg kunnen we niet op Diaby rekenen. Hij zal nog zo’n 6 weken out zijn en dus niet tijdig fit geraken, daar is geen twijfel over mogelijk”, vertelt Alain Giresse, de bondscoach van Mali, aan FootMali.

De officiële spelerslijst voor de Afrika Cup moet op donderdag 29 december binnen zijn. Vooral Standard (Belfodil, Enoh, Dossevi, Miya, Fai en Touré) en Anderlecht (Kara, Acheampong, Hanni en Harbaoui) zullen wellicht heel wat spelers moeten afstaan.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.