Verheyen legt haarfijn uit waarom Club uitgeschakeld werd door Eupen

Gert Verheyen (analist)

04 december 2016 18:20 - Club Brugge heeft zich goed hersteld van de bekernederlaag tegen Eupen. “Ik had vooraf voorspeld dat Club zou winnen van KV Oostende hé. Met 2-0 of 3-0”, vertelt Verheyen in gesprek met Bart Raes. Daarna legde de analist uit waarom Blauw-Zwart tegen de Kustboys veel beter voor de dag kwam in vergelijking met de bekermatch tegen Eupen.

“Hoe ik wist dat Club zou winnen van Oostende? Ik heb hier 14 jaar gespeeld hé”, steekt Verheyen van wal. “Club is dit seizoen wisselvallig, maar het hangt ook van de affiche af. Als je al heel veel wedstrijden gespeeld hebt, is het niet evident om door de week op de bus te stappen naar Eupen.”

“Iedereen zegt dan wel: ‘oh, maar het zijn profs en die moeten dat toch kunnen.’ En dat is ook zo, maar het is véél moeilijker om je op te laden voor een midweekmatch tegen Eupen dan een thuiswedstrijd in een vol stadion tegen Oostende. Ik begrijp dat, want dat is nu eenmaal menselijk.”

Michel Preud’homme heeft de moeilijke taak om zijn manschappen ook tegen de kleinere ploegen te motiveren. “Je weet als coach dat je ploeg niet altijd even scherp voor de dag komt. Je wil dat ook overbrengen, maar je bent áltijd afhankelijk van je spelers. Probeer ze maar eens te motiveren voor 60 matchen op een jaar. Verzin maar eens 60 manieren om je spelers te raken…”, besluit het Club-icoon bij PlaySports.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.