Aad de Mos neemt het op voor Club Brugge

De Mos komt met opvallende vaststelling Dat is de beste transfer van Club Brugge

18 januari 2017 08:19 - Club Brugge mocht dit seizoen eindelijk nog eens deelnemen aan de Champions League, maar door blessures en een dosis pech moest Blauw-Zwart het kampioenenbal puntenloos verlaten. Michel Preud’homme en zijn troepen kregen daarvoor heel wat kritiek te slikken, maar Aad de Mos doet niet mee aan het rondje moddergooien. 

“Of de kritiek terecht was? Tegen domme fouten bij stilstaande fases valt niet te trainen. Tachtig procent van de tegengoals kregen ze op die manier. Ik heb alle wedstrijden live gezien. Als er één is die vroeger bij KV Mechelen onder mij altijd de stilstaande fases goed doornam, was het wel Michel. Die wisselde wel eens een koppeltje dat ik opstelde omdat hij het niet goed genoeg vond”, doet de analist zijn verhaal.

Volgens De Mos was de op papier ‘haalbare groep’ geen cadeau voor de landskampioen. “Ik denk dat Club beter had gepresteerd tegen sterkere tegenstanders. Dan komen ze vanuit de omschakeling beter tot hun recht. Tegen ploegen die je opwachten, is het moeilijker. Ik had Club liever in een sterkere poule gezien, zoals AA Gent vorig jaar, dat niets te verliezen had en met Kalifa Coulibaly twee keer in extremis de zaken kon kantelen.”

Tot slot laat de Nederlandse ex-coach zijn licht schijnen op winteraanwinst Immers. “Club heeft geleerd dat het wel eens helpt om succes te hebben als je een paar Hollanders haalt, types als Ruud Vormer die de boel opjagen. Lex gaat voorop in de strijd. Die gaat de pollen uit het gras lopen. Dat hebben ze graag bij Club. Van huis uit is dat een teamspeler”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.