Broos is duidelijk over Belgisch kampioenschap: “Acht hen niet capabel om de titel te pakken”

Broos over topper Druk ligt bij Anderlecht

14 januari 2017 12:30 - Nog 9 wedstrijden resten ons vooraleer de Play-Offs op gang getrapt worden. Hugo Broos, momenteel als bondscoach van Kameroen aan de slag op de Afrika Cup, is de juiste man om de titelstrijd in te schatten. Hij was in het verleden immers zowel speler als trainer van zowel Club Brugge als Anderlecht.

“Ik denk dat Club voor het tweede seizoen op rij de landstitel behaalt”, vertelt Broos in de Krant van West-Vlaanderen. “In vergelijking met de andere topclubs telt Club een pak meer kwaliteit in de kern en het speelt volgens een duidelijk concept. Extra troef is dat het nu ook nog eens Refaelov en Engels uit blessure ziet terugkeren, waardoor Preud’homme nog meer mogelijkheden zal hebben.”

“Dat kan je niet zeggen van Anderlecht, dat ik niet capabel acht om kampioen te spelen”, oordeelt Broos. “En ook AA Gent heeft het moeilijk. Al kan de wintertransferperiode deze verhoudingen wel weer door elkaar schudden. En ook dat systeem van de Play-Offs kan nog een rol spelen. Want eigenlijk volstaat het om in de Jupiler Pro League tot maart ervoor te zorgen dat de achterstand op de leider niet te groot wordt om dan in de resterende tien matchen alles te geven. Club had na de heenronde maar 28 op 45, maar staat nu wel aan kop van het klassement. Dat zegt genoeg.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.