Brugse huurling bijt van zich af: “Ik wil de hele voetbalwereld lik op stuk geven”

Gedoz - Butelle - Van Rhijn - Mechele - Cools - Pina - Wesley - Claudemir - Refaelov - Denswil - Bolingoli (Club Brugge - Kopenhagen)

10 januari 2017 00:02 - Club Brugge hoeft zich in de tweede seizoenshelft enkel nog op de Jupiler Pro League te focussen. Dat zorgde ervoor dat enkele jongens met weinig kansen op speelgelegenheid andere oorden opzochten, waaronder Brandon Mechele en Boli Bolingoli.

Het jonge tweetal mag zich – samen met Sébastien Bruzzese – tot het einde van het seizoen gaan bewijzen bij Sint-Truiden. Een uitdaging die de twee verdedigers met beide handen willen grijpen. “Ik had in de zomer al geprobeerd om uitgeleend te worden”, bekent Mechele tegenover Het Nieuwsblad. “Maar Brugge verzette zich en in de voorbereiding raakte ik geblesseerd. Eigenlijk was het telkens hetzelfde verhaal: iedere keer als ik een basisplaats kon ruiken, strooide een blessure roet in het eten.”

Mede daardoor kwam de 23-jarige centrale verdediger dit seizoen nog geen minuut in actie in de Jupiler Pro League, maar daar zal op Stayen snel verandering in komen. “Vooral het gesprek met Ivan Leko gaf me meteen een goed gevoel. Ik heb er alleszins veel vertrouwen uit geput, net daar ontbrak het me de laatste tijd wat aan. Iemand die me moed inpraat en me het gevoel geeft dat ik dicht tegen een basisplaats aanleun. Dat is nieuw voor mij. Ik ben dan ook blij dat ik bij deze club de kans krijg om het ongelijk van de trainer (Preud’homme, nvdr) te bewijzen.”

Daar moet ik om lachen

Bolingoli gaat nog een serieuze stap verder. “Ik wil de hele voetbalwereld lik op stuk geven”, klinkt het vastberaden. “Ik wil iedereen die niet in mij geloofde, tonen dat ik wel degelijk de kwaliteiten heb om uit te groeien tot een basisspeler bij Club. Hoe vaak heb ik de kritiek niet moeten slikken dat mijn voeten niet goed genoeg zouden zijn voor het hoogste niveau? Daar moet ik om lachen.”

“Tijdens de matchen bij Blauw-Zwart kon ik mijn kwaliteiten niet altijd etaleren. Ik hoop dat nu wel te kunnen doen. Als ik een paar matchen na elkaar kan afwerken en mijn flow kan vinden, moet ik zeker progressie kunnen boeken. Het is goed voor mij om met een propere lei ergens opnieuw te kunnen beginnen, ver weg van Brugge. Nee, ik heb me mijn overstap nog geen seconde beklaagd.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.