Butelle overroepen? “Als hij een bal ging plukken, was het wauw”

Ludovic Butelle (Club Brugge - Genk)

11 januari 2017 13:00 - Ludovic Butelle kwam afgelopen winter over van het Franse SCO Angers en was een belangrijke schakel in het binnenhalen van de veertiende landstitel voor Club Brugge. Dit seizoen begon hij aarzelend, maar intussen heeft de 33-jarige Fransman zich herpakt. 

Desondanks oordeelt ex-keeper Wim De Coninck dat Butelle overroepen is. “Van Butelle hebben ze onmiddellijk een grote gemaakt. Als hij een bal ging plukken, was het wauw. Omdat hij na Sinan Bolat en Sébastien Bruzzese kwam, waar veel rond te doen was. In het begin moest Butelle enorm veel leiding geven en organiseren, een beetje té veel. Dat ging begin dit seizoen weg, omdat hij met zichzelf bezig was.”

Geert De Vlieger is het niet eens met de analyse van De Coninck. Hij ziet in Butelle wél een sluitstuk voor een Belgische topclub. “Hij was foutloos en stabiel. Uiteindelijk zijn dat de twee belangrijkste dingen voor een keeper”, besluit de voormalige Rode Duivel in Sport/Voetbalmagazine.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , ,

Comments are closed.