Club Brugge krijgt goed nieuws uit ziekenboeg

Van Rhijn - Poulain - Denswil - Vanaken - De Bock - Butelle

16 januari 2017 00:05 - Club Brugge zag op winterstage Ricardo van Rhijn uitvallen en telde zo plots nog maar twee fitte vleugelverdedigers: Dion Cools en nieuwkomer Helibelton Palacios. Het ziet er echter naar uit dat Michel Preud’homme daar snel een derde naam aan mag toevoegen. 

Laurens De Bock kwam op 25 november voor het laatst in actie met Club, toen KV Mechelen met een 6-1 pandoering huiswaarts gestuurd werd. Volgens HLN is de 24-jarige linksachter intussen opnieuw fit. Zijn blessure aan de patellapees zou nu definitief verleden tijd moeten zijn.

Op stage in Sotogrande sloot De Bock al bij de groep aan, maar het is afwachten hoe hij de trainingen van deze week verteert om te bepalen of hij al dan niet in aanmerking komt voor een basisplaats tegen Standard komende zondag.

Verscheidene keuzes

Als dat niet het geval is, heeft Preud’homme alvast drie oplossingen achter de hand. In eerste instantie kan hij Cools op links laten opdraven en Palacios op rechts. Een andere optie is om Cools op de rechtsachter te posteren en Denswil als linksback te gebruiken. In dat geval bezetten Bjorn Engels en Benoît Poulain de centrale posities.

De laatste mogelijkheid is om met drie achterin te spelen, hetgeen in de oefenmatch tegen Freiburg al uitgeprobeerd werd. Over Anthony Limbombe was er tot slot minder goed nieuws uit de Brugse ziekenboeg.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.