Club Brugge weet hoe lang het Ricardo van Rhijn moet missen

Ricardo van Rhijn (Club Brugge - Genk) (2)

10 januari 2017 19:00 - Zondagmorgen kermde Ricardo van Rhijn het uit van de pijn. Reden daarvoor was een ongelukkig contact met youngster Laurent Lemoine tijdens een mini-wedstrijdje. Blauw-Zwart zal zijn vrijschopspecialist dan ook even moeten missen.

Het was de voorbije dagen wachten tot de enkel van Van Rhijn minder gezwollen was om een scan te kunnen uitvoeren. “Verder onderzoek bracht een scheurtje in de ligamenten van zijn enkel aan het licht. De Nederlander zal zo’n 6 weken out zijn. Woensdag keert Ricardo terug naar België om daar verder te revalideren. We wensen hem veel beterschap toe!”, klinkt het op de officiële website.

De rechtsachter zal daardoor tot eind februari aan de kant staan en lijkt de matchen tegen Standard, Waasland-Beveren, AA Gent, Charleroi, Lokeren en Westerlo sowieso te moeten missen.

Winteraanwinst Helibelton Palacios is een alternatief, maar Michel Preud’homme zag in de wedstrijd tegen Werder Bremen dat er nog tactisch schaafwerk aan de Colombiaan te pas moet komen. Een andere optie is dat Dion Cools de plaats van Van Rhijn inneemt, aangezien Laurens De Bock intussen opnieuw op het trainingsveld staat en hij dus de linksbackpositie opnieuw voor zijn rekening kan nemen.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.