“Hebben afspraak met Club Brugge dat wij als eerste mogen onderhandelen”

Gedoz - Butelle - Van Rhijn - Mechele - Cools - Pina - Wesley - Claudemir - Refaelov - Denswil - Bolingoli (Club Brugge - Kopenhagen)

18 januari 2017 00:15 - Club Brugge toonde zich deze wintertransfermarkt al bijzonder actief. In elke linie versterkte de landskampioen zich en dat betekende dus ook dat heel wat jongens (tijdelijk) mochten uitkijken naar een andere club. Onder hen Brandon Mechele, Boli Bolingoli en Sébastien Bruzzese. Het drietal wordt zonder aankoopoptie uitgeleend aan Sint-Truiden en mag bovendien niet in actie komen op de laatste speeldag van de reguliere competitie in Jan Breydel. Maar ook de Kanaries hopen op lange termijn hun vruchten van deze overeenkomst te plukken…

“Ook voor ons is een huur geen slechte zaak”, oordeelt STVV-voorzitter Philippe Bormans. “In plaats van zo’n speler meteen een contract van pakweg 2,5 jaar te geven, kunnen we van dichtbij zien wat hij waard is. Club Brugge stond er nu voor open omdat het zelf versterkingen heeft gehaald en de kern wat groot was geworden.”

“Na een evaluatie kwam het Brugse bestuur tot de conclusie dat een Bolingoli en een Mechele – twee eigen producten waar het veel in heeft geïnvesteerd – bij hen niet meer aan spelen zouden toekomen. Om die spelers stappen te laten maken, moesten ze dus uitkijken naar alternatieven. Wij zijn voluit voor jongens gegaan die de reeks kennen en die makkelijk te integreren zijn in de ploeg. Mechele, Bolingoli en Bruzzese beantwoorden helemaal aan dat profiel.”

“In juni zal blijken wie naar Club Brugge mag terugkeren en wie elders zijn carrière moet voortzetten. We hebben geen aankoopclausule laten opnemen, maar we zijn wel overeengekomen dat we de eerste gesprekspartner zijn als ze in de zomer weg mogen”, besluit Bormans in Sport/Voetbalmagazine.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , ,

Comments are closed.